ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

„Дни на кариерата“ на 11 април в ТУ – Габрово

CareerDays 2024

Технически университет – Габрово ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата“. Събитието ще се състои на 11 април 2024 г. от 10:00 до 14:00 часа в сградата на Университетската библиотека.

23-ото издание на най-голямото кариерно изложение в България ще даде възможност за пряк контакт между представителите на бизнеса и търсещите работа. Основната цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и младите специалисти да открият оферти за професионална реализация.

До момента 20 компании от различни сфери на икономиката са заявили участието си във форума. Според статистиката от „Национални дни на кариерата“ е започнал професионалният път на над 53 000 човека. Сред предимствата на тези срещи е, че помагат за изграждане на поведение по време на интервю и дават възможност за запознаване с реалните знания и умения, които пазарът търси.

За трети път регистрацията в събитието има опция за директно споделяне на автобиографията с работодатели – максимално лесно и с още по-голям шанс за посетителите да се откроят. Това ще става с QR код чрез специализирания софтуер ScanFactor за дигитален обмен на данни.

Пролетното издание на изложението ще се проведе също в София, Велико Търново, Пловдив, Варна и Русе между 6 и 16 април. Организатор е компанията за комплексни услуги в областта на човешките ресурси за работодатели и търсещи работа в България „ДжобТайгър“.

Започна кандидатстване за националния конкурс “Най-добър младежки стартъп в България 2024”

Имаш страхотна идея за нов продукт или услуга? Мечтаеш да си предприемач със собствен успешен бизнес? Вече работиш по свой стартъп и търсиш възможности за растеж?

Направи следващата крачка!

Потърси подкрепа за идеята си и случи бъдещето, което искаш!

 

startup junior

 

Отворени са заявките за участие в третото издание на националния конкурс “Най-добър младежки стартъп в България”.

Състезанието се организира от Фонд на фондовете и Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и е под патронажа на Министъра на иновациите и растежа и Ректора на СУ.

Могат да участват студенти и младежи от цялата страна на възраст до 29 г. Кандидатурите се приемат в срок до 15 март 2024 г. 

Още информация и линк за кандидатстване са достъпни в сайта на конкурса.

 

Технически университет-Габрово бе домакин на среща на млади предприемачи

amopТехнически университет-Габрово бе домакин на среща на млади предприемачи в два поредни дни – 11 и 12 февруари 2024 г. Събитието бе организирано от партньорски консорциум между сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР), Фонд на фондовете и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, като част  проект „Инкубатори за иновативни предприятия“, финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Основната цел на организаторите бе да се съберат на едно място ръководителите от бизнеса, образованието и администрацията, които да се срещнат с младите таланти от областта и региона, носители на идейни проекти.

На 11.02.2024 г. в конферентната зала на библиотеката на Технически университет – Габрово, група от над 30 младежи, с активно участие на студенти от ТУ-Габрово, се включиха в лекционен модул и интерактивна работа по групи.

В първата част на срещата младежите получиха ценна информация за възможности за финансиране от Фонда на фондовете, за някои регионални и местни механизми за финансиране на стартъп и иновативни проекти, както и практични съвети как да презентират идеите си атрактивно и за кратко време. В интерактивната част, участниците успяха да генерират идеи, да ги представят пред организаторите и да получат обратна връзка.

На 12.02.2024 г. отново в конферентната зала на библиотеката на Технически университет – Габрово, се проведе Кръгла маса, която срещна на едно място представители на заинтересовани страни от бизнеса, администрацията, образованието и науката. Основните изводи, до които стигнаха участниците, бяха свързани с необходимост от целенасочено съвместно сътрудничество между университет, местна власт и неправителствен сектор, за да се стимулира стартъп средата в Габрово и региона.

„Отговорността е секси - използвай презерватив" АНТИСПИН кампания по повод Свети Валентин – ден на влюбените

antispin

За поредна година международната общност отбелязва 14 февруари – Свети Валентин – ден на влюбените.  По традиция в средата на месец февруари  ще се проведе  вторият етап на Национална АНТИСПИН кампания, който тази година  е предвиден  за реализиране в периода 12.02 - 19.02.2024 год. Тазгодишното мото на кампанията е “Отговорността е секси - използвай презерватив“.

В рамките на инициативата на 14.02.2024 г. от 10.00 до 15.00 часа в Технически университет – Габрово, Корпус 1 (Интеграл), каб. № 1015 (Студентски съвет), РЗИ Габрово организира изследване за СПИН, хепатит Б и хепатит С. Изследванията се правят с бързи тестове в рамките на 15 - 20 минути.

Участието е изцяло доброволно, анонимно и безплатно.

РЗИ Габрово