Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг в Технически университет-Габрово

DSC 1155

Днес, 17 октомври 2024 г., Технически университет – Габрово бе домакин на Националния форум „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“.

Събитието, организирано от компанията JobTiger в партньорство с Университетския кариерен център, събра специалисти и студенти, които да направят следващата важна крачка в кариерата си.

На форума присъстваха представители на световни лидери в областта на разработването на иновативни продукти и високотехнологични решения, които представиха своите компании и актуални възможности за работа. Участниците имаха шанс да се срещнат с работодатели, да научат повече за индустриалните тенденции и да обменят идеи и опит.

Със свои информационни щандове участваха: Festo, „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, P3 Bulgaria, ДП „Ръководство на въздушното движение“, Ceratizit Group, Yazaki, Hitachi, Integrated Micro-Electronics Bulgaria, М+С ХИДРАВЛИК АД, Дирекция „Бюро по труда“ Габрово. Представителите на компаниите предложиха на студентите атрактивни стажантски програми и възможностите за трудова заетост.

Форумът бе открит от ректора на Технически университет – Габрово – проф. д-р инж. Илия Железаров, който подчерта важността на събитието за бъдещата професионална реализация на студентите и посъветва младите хора да се възползват максимално от предоставената възможност.

Приветствия поднесоха и Директора на Университетския кариерен център на ТУ-Габрово - проф. д-р инж. Николай Маджаров, инж. Мария Башева-Венкова – Областен управител-Област Габрово и д-р инж. Десислава Колева – директор на Дирекция „Устойчиво развитие“ към Община Габрово.

Събитието предизвика значителен интерес и показа важността на подобни инициативи за свързването на образованието с реалния сектор. Участниците бяха вдъхновени и мотивирани за бъдещето си в динамичната и развиваща се сфера на информационните технологии и аутсорсинга.

Технически университет – Габрово продължава да бъде лидер в създаването на платформи за професионално развитие и кариерни възможности за своите студенти.