„Дни на кариерата“ събраха специалисти по ИТ, комуникации и аутсорсинг в ТУ

ITday 7931

Петнадесетото издание на националния форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ се провежда днес в Университетската библиотека в Габрово. В събитието участват местни и международни компании, които търсят служители с умения в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг индустрията.

ITday 7885

Ректорът на Технически университет – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров, който е символичен домакин на форума, поздрави организаторите и подчерта, че Дните на кариерата са важна инициатива за осъществяването на срещи между представителите на бизнеса и студентите на ТУ. „Габровската екосистема е пример как представителствата на държавната и местната власт, на бизнеса, университета и училищата се събират на едно място, за да обменят идеи и заедно да работят за територията като добро място за живеене“, каза Железаров и пожела на студентите да намерят полезните контакти, за да направят следващата стъпка за своето развитие.

ITday 7911

От името на Община Габрово приветствие поднесе директорът на дирекция „Устойчиво развитие“ д-р инж. Десислава Колева, която посочи институцията като важен фактор за насърчаването на иновациите в Габрово. „В нашия град се развиват едни от най-авангардните индустрии в Европа и не случайно днес тук присъстват световни лидери на иновативни технологии. Инженерните специалности и информационните технологии са бъдещето, така че форумът е чудесна възможност за студентите“, допълни още Колева.

ITday 7925

Управителят на „Джобтайгър“ ООД Светлозар Петров – организатор на кариерния форум, благодари на партньорите, като подчерта, че изложението се провежда за шести път в Габрово с подкрепата на Техническия университет, Община Габрово и Областната администрация. От своя страна областният управител Мария Башева благодари за отношението и ангажираността към младите хора и тяхното развитие.

ITday 7901

„Щом днес сте тук, значи оценявате ползата от кариерното ориентиране. Този форум не е само място за срещи между работодатели и търсещи работа, това е едно пространство за обмяна на знания и за създаване на контакти, които могат да променят живота ви. Използвайте максимално възможностите, проучете различните индустрии и задавайте смело вашите въпроси, бъдете любознателни и любопитни“, каза на студентите още Башева.

ITday 7969

Младежите, посетили „Дни на кариерата“, имат възможност да получат опит в провеждането на интервюта за работа, да разберат кои са необходимите знания и умения за професионалното им развитие, както и да открият ново работно място или шанс за участие в стажантска програма. Габрово е сред академичните градове от серията събития през октомври. Изложението ще се проведе също в София, Пловдив и Варна. 

ITday 7975

Фотогалерия от събитието