Откриване на новата учебна година в Технически университет - Габрово

DSC 0538

Днес Технически университет-Габрово отбеляза началото на новата 2024/2025 академична година в присъствието на академичното ръководство, преподаватели, служители и студенти. Официални гости на тържественото събитие бяха  д-р инж. Десислава Колева - директор на дирекция „Устойчиво развитие“ в Община Габрово и инж. Калоян Иванов, председател на университетското настоятелство.

Студентите на Университета бяха приветствани от Ректора – проф. д-р Илия Железаров.

Проф. Железаров благодари на всички студенти за избора да продължат своето образование в Университетът, предлагащ качествено образование силна практическа ориентация на образованието и стабилно партньорство с бизнеса. Проф. Железаров пожела на всички студенти и преподаватели да бъдат упорити, всеотдайни, смело да следват своите амбиции, отстоявайки мечтите си и вярвайки в техния успех. Ректорът акцентира на това, че Технически университет - Габрово е авторитетна и престижна образователна институция в която технологиите, иновациите и науката предлагат нови хоризонти за развитие на студентите.

Поздравителен адрес от името на г-жа Таня Христова - кмет на Община Габрово  представи д-р инж. Десислава Колева – директор на дирекция „Устойчиво развитие“ в Община Габрово. „Днес, искам да поздравя всички вас, избрали да продължите своето образование именно тук – в нашия град и в този университет, където заедно ще чертаем и постигаме амбициозни цели. Вие имате привилегията да бъдете част от една устойчива иновативна екосистема, която насърчава развитието на нови технологии и решения, но едновременно с това поддържа баланс с околната среда и социалната устойчивост. На всички преподаватели и студенти пожелавам здраве, вдъхновение, удовлетвореност от вложените усилия и постигнатите резултати, енергия и устрем за растеж.“ - с тези думи г-жа Христова отправи посланието си към студентите.

Сърдечно „Добре дошли“ към първокурсниците отправи инж. Калоян Иванов от името на Съветът на настоятелите на Технически университет – Габрово. Инж. Калоян Иванов пожела на всички здраве, успех и вдъхновение, да бъдат удовлетворени в делата и горди с постиженията си.

Веселин Пенковски – председател на Студентски съвет към ТУ-Габрово пожела на своите колеги новата учебна година бъде изпълнена с нови знания, амбициозни цели и много успехи.