Тържественото откриване на Академичната 2024-2025 учебна година в Технически колеж – Ловеч

         IMG cdfd7f73d2681d1e78eeabbd2a38a050 V

          Тържественото откриване на Академичната 2024-2025 учебна година в Технически колеж – Ловеч се проведе на 16 Септември 2024г. В зала „Аула“ се събра целият състав на единственото за града висше учебно заведение, което е в структурата на Техническия университет в Габрово.

           Церемонията започна с внасяне на знамето на колежа и изслушване на химна на Република България и химна на студентите. Водосвет бе отслужен от Отец Кънчо Кабадийски, който изрази увереност, че младите хора поели по пътя на образованието са взели правилното решение.

   Тържествено слово произнесе доц. д-р инж. Никола Драганов, в което очерта новите моменти през учебната година, пожела здраве и успех на всички студенти, като напомни, че ключът към успеха е отговорност, труд и постоянство.

Гости на тържеството бяха кмета на община Ловеч г-н Страцимир Петков и представители на регионален център Ловеч г-н Виктор Стоев и г-жа  Десислава Минкова.  Студентите и преподавателите бяха поздравени от кметът на община Ловеч, който им пожела успех в овладяването на професията и успешна учебна година.

        В неофициален разговор бяха обсъдени бъдещи взаимни проекти между общината и Технически колеж – Ловеч, както и условията за бъдещото подписване на договор за сътрудничество между – министерството на труда и социалната политика и Технически колеж – Ловеч.

         След официалната част студентите от първи курс имаха среща със своите групови ръководители по отделните специалности - „Компютърни системи и технологии“, „Електротехника“ и „Автомобилна мехатроника“.