Споразумение за сътрудничество между Технически университет-Габрово и “АРСЕНАЛ” АД, гp. Казанлък

Ректорът на Техническият университет–Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров и г-н Билян Тошков, Производствен директор на “АРСЕНАЛ” АД, сключиха рамково споразумение за сътрудничество между двете организации в областта на обучението и научните изследвания. Целта е повишаване ефективността на образователната, научно-изследователската и развойната дейност в областта на машиностроенето, мехатрониката, електротехниката и електрониката, автоматизацията и роботизацията, компютърните и комуникационни системи и технологии.

АРСЕНАЛ” АД - КАЗАНЛЪК e крупно многофункционално инфраструктурно предприятие, заемащо водеща позиция в националната икономика и е фирма с богати традиции в разработването, производството, търговията и инженеринга на военни и граждански изделия.

Обхвата на споразумението включва  организиране и провеждане на обучение в редовна, задочна и бизнес-ориентирана форма за бакалавърска и магистърска степен по заявени специалности на служители и работници от “АРСЕНАЛ” АД, целево обучение или повишаване на квалификацията, подобряване практическото обучение на студентите чрез провеждане на специализиращи стажове и/или практики; провеждане на научни изследвания и получаване на данни при разработване на дипломни работи и дисертации.

 

„Арсенал“ АД, като най-голям работодател в България в сферата на машиностроенето и предлага възможности за реализация на специалисти от различни инженерни специалности https://www.arsenal-bg.com/vsichki-svobodni-rabotni-mesta-1

Стипендиантската програма на „АРСЕНАЛ” АД е част от фирмената политика за привличане на млади специалисти, на които осигурява възможност за развитие и постигане на високи степени в професионалната реализация. Повече информация на: https://www.arsenal-bg.com/stipendiantska-programa-2