7 – 9 септември, Севлиево: Научноприложен форум „Регионално развитие, културни коридори и медии“

MinchoTodorov Sevlievo view

Изглед от град Севлиево © снимка: Минчо Тодоров 

Международна научноприложна конференция „Регионално развитие, културни коридори и медии“ ще се проведе в Севлиево между 7 и 9 септември 2023 г. Организатори на форума са местният вестник „Росица“, Технически университет – Габрово и Регионален исторически музей – Габрово.

Учени и изследователи от различни области на знанието от пет държави ще представят и интерпретират процесите на трансформация на общественото развитие в науката, културата и социума, както и теории със значима стойност и последствия в миналото и днес.

Международното участие има за цел да стимулира интегрирането на българската научна общност в европейското изследователско и образователно пространство. То ще даде възможност за споделяне на знания, опит, добри практики, както и насърчаване на сътрудничеството между българските учени с чуждестранни партньори. 

Докладите от конференцията ще бъдат публикувани в сборник, рефериран в НАЦИД, CEEOL, SSRN eLibrary, eLIBRARY.RU и Google scholar, което ще създаде отворен достъп и ще повиши видимостта на научните разработки. Сборникът ще бъде издаден от Технически университет – Габрово и Регионален исторически музей – Габрово.

Събитието е под патронажа на министъра на културата Кръстю Кръстев, областния управител на област Габрово инж. Мария Башева-Венкова и кметовете на общините Габрово и Севлиево – Таня Христова и д-р Иван Иванов.

Поканата за участие с доклади можете да откриете на следния електронен адрес.

Информация за ключовите лектори и теми е публикувана в линка.