Кметовете на Козлодуй и Мизия защитиха магистратура в ТУ – Габрово

MIP magisters

На първия ред първите две от ляво надясно: кметът на община Мизия Валя Берчева и кметът на община Козлодуй Маринела Николова/снимка: личен архив

Кметовете на общините Козлодуй (Маринела Николова) и Мизия (Валя Берчева) завършиха магистратура в Технически университет – Габрово. Те вече са инженери по специалността „Мениджмънт на индустриалното предприятие“.

Дипломните си работи управниците защитиха с оценка „Отличен“ (6), а научен ръководител на разработките им беше доц. д-р инж. Николай Ненов. Темата „Откриване на пиковите напрежения и влиянието им върху захранващата мрежа“ бе изборът на Маринела Николова, а Валя Берчева представи труда „Проектиране на соларна фотоволтаична система за захранване на водни помпи“.

MIP magister VBercheva

Кметът Валя Берчева по време на дипломната защита/снимка: личен архив

За градоначалника на крайдунавския град това е втора магистратура след специалността „Счетоводство и контрол“ от Стопанската академия в Свищов, а мизийският кмет е бакалавър по бизнес администрация от Нов български университет.

„За мен това беше нова област с нова терминология и знания, но се радвам, че се справих и с това предизвикателство.“, коментира във фейсбук Маринела Николова.

MIP magister MNikolova

Кметът Маринела Николова по време на дипломната защита/снимка: личен архив

Академичното ръководство поздравява двете дами за успешното дипломиране и им пожелава здраве и нестихващ стремеж към развитие. Нека носят Габрово в сърцето си и помнят, че Техническият университет е доверен партньор, който пази традициите и държи на качеството в инженерното образование!

MIP_magisters_all.jpg

Момент от атмосферата в университетската зала