Обявиха третото издание на конкурса „Наука с бъдеще“

Science with a Future

Фондация „Америка за България“ обяви третото издание на конкурса „Наука с бъдеще“. Тази година на фокус са биотехнологиите, изкуственият интелект и умните технологии.

В надпреварата с проектни предложения могат да се включат изследователи, учени и инженери на възраст между 16 и 40 години, които имат идеи с приложна насоченост и потенциал за внедряване в практиката до три години.

Ще се търсят разработки в областта на биотехнологиите, изкуствения интелект, интернет на нещата, преносими устройства за следене на здравни показатели, интелигентни системи за управление в градска и в домашна среда, иновативни технологии за здравеопазване, околна среда, достъпност на хора с увреждания и други.

Одобрените проекти могат да получат финансиране между 5 000 и 25 000 лева.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 май 2023 г. до 23:59 часа чрез интернет страницата на конкурса.

Въпроси по условията за участие могат да се задават до 14:00 часа на 4 април 2023 г. на посочения в конкурсната страница имейл. Отговори ще бъдат предоставени на разяснителен уебинар, който ще се проведе на 6 април 2023 г. във фейсбук профила на Фондацията.

„Америка за България“ работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и свързаните с това демократични институции в страната. В областта „Бизнес, предприемачество и технологии“ Фондацията си сътрудничи с професионални организации, университети, изследователи и представители на бизнеса, които се стремят да развиват жизнена предприемаческа среда и да прилагат съвременни практики.

Пълните условия на поканата и формуляр за кандидатстване можете да намерите на www.us4bg.org.

*По информация на Фондация „Америка за България“