Технически университет – Габрово предоставя част от своите бази за настаняване на бежанци от Украйна

korpusi

Технически университет – Габрово в сътрудничество с Областен координационен център и Общински кризисен щаб реализира настаняване на бежанци от Украйна. Настаняването и посрещането на индивидуалните нужди на настанените лица се реализира организирано и с участието на Община Габрово и Областна администрация. 

В Областна администрация – Габрово е разкрит Областен координационен център във връзка с приемането на територията на областта на лица, напуснали Украйна в резултат на водените военни действия. Центърът се координира от областния координатор Кристина Сидорова, която работи в синхрон с всички институции, анализира и обобщава информация, оказва необходимата помощ и подкрепа и работи за максимално привличане на обществен, граждански и бизнес ресурс за решаване на възникнали трудности в процеса на адаптация на пристигналите от Украйна лица. На интернет страницата на Областна администрация е посочен  имейл за връзка helpukraine@gb.government.bg и  тел. 0898 815465. 

На интернет страницата на Община Габрово също е обявен интернет адрес HUMANITARIAN@GABROVO.BG /, както и телефон / 0889 44 00 53/,на които може да се предостави информация от желаещите да окажат помощ. В рамките на създаденото междуинституционално сътрудничество съдействие оказва и областната структура на БЧК.

Предвид сложността на процеса и необходимостта от междуинституционална координация препоръчваме на всички граждани, преподаватели, служители и студенти, които желаят да помогнат да се обръщат към съответните институции.