Технически университет - Габрово подписа меморандум за сътрудничество с КАЛИНЕЛ ЕООД

На 25 септември 2024 г. беше подписан меморандум за сътрудничество между проф. д-р инж. Илия Железаров, Ректор на Технически Университет – Габрово и г-жа Калина Радевска, Управител на Калинел ООД.

Целта на меморандума е да се насърчи обменът на обучаеми и стажанти в реална работна среда, което ще допринесе за повишаване на квалификацията на студентите и придобиването на практически умения, важни за тяхното бъдещо професионално развитие.

„Тази инициатива е важна стъпка към укрепване на връзките между образованието и бизнеса. Съвместната работа с Калинел ЕООД предоставя на нашите студенти уникална възможност да прилагат теоретичните знания на практика“, сподели проф. Железаров.

Калина Радевска изрази ентусиазма си относно партньорството, подчертавайки, че практическото обучение е от ключово значение за подготовката на специалистите.kalinel2

Събитието поставя основите на плодотворно сътрудничество, което ще обогати обучението на студентите и ще укрепи връзките между академичната общност и индустрията.

Техническият университет – Габрово развива партньорствата си с индустрията, с които осигурява на своите студенти висококачествено образование и практическа подготовка.