60 години, 60 личности, 60 истории

60 godini tugab

Същността на Инициативата е студенти, завършили Техническия университет- Габрово, да разкажат за годините на своето следване, за изградените приятелства, за реализацията си като инженери в индустрията, бизнес предприемачи, участници и в обществения живот в страната и по света.

За Университета е важно повече хора да се включат в тази инициатива. Много от възпитаниците на ТУ-Габрово са успели професионалисти, други са създали свои компании по света – в САЩ, Великобритания и в други държави. Чрез инициативата  тяхната дейност и постижения ще се популяризират пред обществеността в България и по света. За да се знае какво те са получили в ТУ-Габрово по време на своето обучение, как са прилагали своите знания, за да достигнат върхове в професионалното си развитие.

  1. Как може да се опишете накратко – три-четири думи?
  2. Споделете вашите спомени за следването си в ТУ-Габрово. Помните ли първите си учебни дни? Какво успяхте да научите през тези години, какви приятелства създадохте, какви са най-ярките ви спомени от тогава. Преподаватели, които са ви вдъхновявали.
  3. Разкажете накратко за реализацията си през годините, професионалната си кариера. Кога започнахте, през какви етапи преминахте.
  4. Какво послание бихте изпратили на сегашните студенти.
  5. Защо според вас младите хора да изберат ТУ-Габрово.
  6. Изпратете ваши снимки, видео или документи, свързани с следването си в ТУ-Габрово

Технически университет-Габрово празнува 60—годишен юбилей. По този повод стартира инициативата „60 години, 60 личности, 60 истории“

За повече информация може да посетите страницата на университета, посветена на юбилея:

 

Всички свързали живота и кариерата си с ТУ-Габрово могат да изпратят своите спомени, постижения и снимки на 60godini@tugab.bg