Участие на студенти от ТУ-Габрово в семинар по бързо прототипиране

DSC 0443На 14.06.2024 г. се проведе първият семинар по бързо прототипиране, организиран от P3 България съвместно с Технически университет Габрово (ТУ- Габрово) и Великотърновски университет (ВТУ). Семинарът се проведе в обучителните зали на бизнес комплекс "Сиентиа", а негов водещ бе Каролин Фогелман, ръководител на отдел Дигитален дизайн в P3 Германия.

В събитието се включиха преподаватели и студенти от катедри „Компютърни системи и технологии“ и „Комуникационна техника и технологии“, както и студенти от ВТУ, които участваха в организиран от P3 workshop на тема Speed Prototyping. Отборите от студенти от специалности „Компютърни системи и технологии“(КСТ) и „Комуникационни технологии и киберсигурност“ (КТКС) и „Софтуерно и компютърно инженерство“ (СКИ), имаха задача да създадат в рамките на няколко часа и представят проект за разработка на дигитално приложение.

Семинарът даде възможност на участниците да се докоснат до материята на практика и да придобият ключови умения като аналитично мислене, работа в екип и презентиране.