Добре дошли в Технически университет - Габрово

rector jelezarovУважаеми първокурсници, уважаеми студенти,

За мен като Ректор на Технически университет - Габрово е изключителна чест и удоволствие да Ви поздравя с добре дошли в Технически университет - Габрово! Днес е ден, който ще помните дълго, ден, в който Вие ще станете част от нашето академично семейство, ден, в който Вие ще тръгнете по пътя на Вашето професионално развитие! Всичко е пред Вас и всичко е за Вас!

Вие избрахте университет с близо 60 годишни традиции в областта на обучението и научните изследвания. Вие избрахте университет, който предлага качествено образование, силна практическа ориентация на обучението и стабилно партньорство с бизнеса.

Благодаря Ви за доверието! Уверявам Ви, че за нас младежката енергия и ентусиазъм са ресурс, който трябва да бъде насърчаван и развиван. В нашия университет Вие имате прекрасни условия да създавате, да се усъвършенствате и да поставите стабилни основи за бъдещата си реализация. Тук може да намерите достъп до ресурси, най-модерната лабораторна база и контакти с изтъкнати професионалисти. Технически университет-Габрово е университетът, в който Вашите амбиции, труд и постоянство ще намерят най-подходящата среда за развитие.

Бъдете упорити и всеотдайни! Смело следвайте своите амбиции, отстоявайте мечтите си и вярвайте във Вашия успех! Понякога ще усетите трудности, но въпреки това продължавайте упорито да следвате избрания от Вас път. В това ще Ви помогнат преподавателите на Технически университет - Габрово, които се стремят да отговарят по най-адекватния начин на предизвикателствата на времето, като непрекъснато развиват и реализират нови форми на обучение, иновативни технологии, нови научни проекти.

Пожелавам на всички студенти здраве и сили през новата академична година. Сигурeн съм, че тя ще бъде интересна и запомняща се, изпълнена с нови възможности и предизвикателства.

 

На добър час и успешна академична година! Желая Ви бодрост и вдъхновение във всички начинания!

 

ПРОФ. Д-Р ИНЖ. ИЛИЯ ЖЕЛЕЗАРОВ

РЕКТОР НА ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО