На 25 януари: ТУ – Габрово част от регионален бизнес форум

Forum250123

Технически университет – Габрово ще участва със свои представители в „Регионален бизнес форум“, който ще се проведе на 25 януари в ритуалната зала на Община Габрово.

По време на събитието фирми от областта ще представят иновативни проекти и добри практики, ще бъдат презентирани и възможностите на Технологичния парк към ТУ – Габрово. Присъстващите ще бъдат запознати с актуални данни за регионалния икономически профил на Габрово, както и с възможностите за финансиране и сътрудничество на бизнеса през настоящата 2023 г.

Форумът се организира съвместно от Община Габрово, Регионален иновационен център „Амбициозно Габрово“, Габровска търговско-промишлена палата, Областна администрация – Габрово, Областен информационен център – Габрово и Техническия университет. Той е част от програмата на новосъздадения екип за сътрудничество в сферата на иновациите „Gabrovo ICT“.

С помощта на тази структура ще се постигне по-добро взаимодействие между компаниите и научноизследователските организации, ще се осигури експертна подкрепа на бизнеса и ще се повиши капацитетът му за участие в процедури за финансиране и мрежи за партньорство. Целта е в региона да се разработват повече иновативни продукти и да се подобри технологичният трансфер.

Желаещите могат да заявят присъствено участие до 23 януари 2023 г. на електронна поща oic@gabrovo.bg.

Събитието ще може да се проследи и онлайн от 14:00 до 17:00 часа на следния линк.

ПРОГРАМА