Добре дошли в Технически университет – Габрово!

rector

 

Уважаеми първокурсници,

Добре дошли в Технически университет – Габрово!

Днешният ден е едно ново начало! Днес, Вие ставате част от академичното семейство на Технически университет – Габрово. Всичко е пред Вас и всичко е за Вас, за да вървите смело по пътя на познанието и за да реализирате мечтите си!

Технически университет – Габрово е символ на качество, високи постижения и амбиции. Вие избрахте Университет, който заема водещи позиции в образователната инфраструктура на България. Благодаря Ви за доверието! Уверявам Ви, че за нас младежката енергия и ентусиазъм са ресурс, който трябва да бъде насърчаван и развиван!

Вие, младите хора сте новото бъдеще и от Вас зависи какво ще създадете! В нашия Университет Вие имате прекрасни условия да се развивате, да създавате, да се усъвършенствате и реализирате. Тук може да намерите организиран и насърчаван достъп до ресурси, лаборатории и контакти! Тук може да реализирате амбициите си, да творите и създавате, да мечтаете и да разгърнете талантите си! Учете без отлагане и оправдания! Не спирайте да вярвате в себе си, да търсите и откривате нови хоризонти! Бъдете новатори в избраното поприще, използвайте потенциала и енергията на младостта! Никога не забравяйте, че бъдещето принадлежи, на този, който знае и умее да инвестира в образование и има смелостта да търси знание!

Пожелавам на всички колеги и студенти новата академична година да бъде интересна и запомняща се, изпълнена с нови предизвикателства и възможности!

На добър час и успешна академична година! Желая Ви здраве и вдъхновение във всички начинания!

ПРОФ. Д-Р ИНЖ. ИЛИЯ ЖЕЛЕЗАРОВ

РЕКТОР НА ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО