Студенти от Технически университет – Габрово се представиха отлично в националното състезание по приложна електроника

На 12.05.2022 г. от 14.00 часа в Националния военен университет – Велико Търново се проведе финалният кръг на Национално състезание „Приложна електроника“ между курсанти и студенти, организирано съвместно от Националния военен университет „Васил Левски“ и търговска верига „Елимекс“. Участие взеха шест отбора от: Технически Университет – Габрово, Технически Университет – Варна, ВВВУ „Г. Бенковски“ , ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ - Варна, факултет „Общовойскови“ и факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ при Националния военен университет „Васил Левски“.

Технически университет – Габрово беше представен от отбор, съставен от студентите: Симеон Славков от специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане и Тодор Бойчев, от специалност „Промишлена и автомобилна електроника“. Ръководител на отбора е доц. Продан Проданов от катедра „Електроника“.

Състезанието включваше изработване на практически модели на базата на две печатни платки и допълнителен подбор на електронни елементи, след което се извърши настройване и изпробване на моделите. Оценяването на студентите беше извършено по следните критерии: спазване на технологията на монтаж на електронните елементи, технологията на запояване, измерване и избор на електронните елементи и описание на технологичния процес. Максималният сбор точки от всички компоненти е равен на 100 при индивидуалното класиране и 200 при отборното.

Нашият отбор се представи отлично в индивидуалното и отборно класиране, а студентът Симеон Славков се класира на трето място с 96 точки.

В отборното класиране се получиха следните резултати, отборът на Технически Университет - Габрово се класира също на трето място с 156 точки.