До 31 януари: Кандидатствайте за българския инкубатор по роботика

Robotics IncubatorДо края на месец януари продължава регистрацията в първия български инкубатор по роботика (Robotics Incubator). Основен организатор е Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA).

Инициативата цели в рамките на 6 месеца да подпомогне 10 идеи в сферата на роботиката, дроновете, IоТ, машинното зрение или изкуствения интелект да достигнат до завършен прототип.

PARA Robotics Incubator ще предостави на участниците над 100 часа менторска помощ от инженери, достъп до лаборатории и развойни центрове за прототипиране, както и закупуване на необходим хардуер за проекта като платки, двигатели, сензори, управляващи блокове и други необходими материали.

Сред менторите на обучителната програма са компании като ФЕСТО, „Шнайдер Електрик“, „Вангавис“, ABB, „ФАНУК – България“ и други. Същевременно „София Техпарк“, „Милара“, центъра за споделени иновации „Резонатор“, „MОС Роботикс“, „Рапид Прогрес“, РАИС, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас и „БГ Роботс“ ще предоставят достъп до лабораториите и развойните си центрове в седем града.

Знанията, които младежите ще придобият и подобрят, са в областите: дизайн мислене, създаване на продуктов прототип, навигация и манипулация, машинно зрение, колаборация, машинно самообучение и изкуствен интелект, както и намиране на партньори за тестване и купуване на технологията.

Кандидатстването е отворено до 31 януари 2022 г. Приемат се екипи, както и самостоятелни основатели на възраст над 14 години. Повече за инициативата можете да намерите в сайта на организатора.