Включете се в стипендианската програма на Huawei SFTF ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program

huaweiHuawei България предлага на младите ИТ таланти в България възможността да станат част от семейството на технологичния гигант, като се присъединят към ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program. Програмата има за цел да предостави на българските ИТ студенти практически умения и бизнес знания за успешна кариера.

Във финалния етап ще бъдат избрани топ 50 студента, които ще спечелят стипендия, както и възможността да се сертифицират в няколко области след обучение, ръководено от експерти от Huawei. За да достигнат до финалния кръг, кандидатите е необходимо да преминат онлайн обучение и да положат успешно финалния изпит. Тези 50 студента ще получат пълен стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, както и най-новия таблет HUAWEI. В допълнение 10-е най-добри студенти от групата ще бъдат наградени като „golden seeds“ и ще имат възможност да започнат стаж в една от най-иновативните технологични компании в света – Huawei. 

Кандидатстването за програмата е лесно и изцяло онлайн. Основните изисквания към кандидатите са да са студенти на възраст под 30 години, с повишен интерес към ИКТ индустрията, както и проактивни и готови за придобиване на нови знания. За да се присъединят към програмата, те трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на hrbulgaria@huawei.com.Повече информация за програмата е достъпна на уебсайта ѝ. Крайният срок за кандидатстване е 30 октомври 2021 г., а в средата на декември на официална церемония ще бъдат обявени имената на студентите, наградени в програмата.

След като се подадат кандидатурата си по имейл, одобрените кандидати ще трябва да се регистрират за програмата онлайн и да завършат 4 курса по ИКТ, препоръчани от Huawei. Курсовете обхващат теми като комуникация с данни, решения за съхранение, разработка на AI, алгоритми, свързани с традиционното машинно обучение и много други. Сред всички завършили успешно курсовете за самообучение и изпитите, Huawei ще избере топ 50.

Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която има за цел да подготви младите таланти за реалния бизнес свят, като им предостави уменията, знанията и начина на мислене, необходими, за да бъдат конкурентоспособни за работните места на бъдещето.