Студенти с предприемачески дух могат да ползват икономическата библиотека в ОИЦ – Габрово

Books libraryОт днес на територията на Областния информационен център в Габрово е обособена „Икономическа библиотека“. Тя съдържа над 350 съвременни и класически заглавия, голяма част от които в оригинал на английски език.  

По лавиците на библиотеката могат да бъдат открити както класически автори от сферата на икономиката, така и съвременници, оказали силно влияние в развитието на икономическата теория. Освен това е включена литература, обхващаща различни тематични направления – социология, философия, етика, история, природоматематически науки, психология, политология, екология и други.

Основната концепция на икономическата библиотека е тя да се превърне в място за срещи и дискусии с европейско измерение, обучения, прожекции и лекции по актуални теми.

Пространството е отворено за всички, които искат да подобрят знанията си в икономическата теория и останалите сфери, включително за студенти и ученици с интереси в представените области.

Книгите са предоставени от Фондация „Бауерзакс“. Те са селектирани от икономиста Георги Стоев, придобити чрез частни дарения и със съдействието на Института за пазарна икономика.

Областен информационен център – Габрово се помещава в сградата на Община Габрово, пл. „Възраждане“ № 3 (вход откъм комплекс „Алеко“), тел. 066 807 222, ел. поща oic@gabrovo.bg.