„Електроразпределителни мрежи Запад“ и Технически университет-Габрово подписаха споразумение за стратегическо партньорство

Техническият университет–Габрово и ЕРМ Запад – компанията, която се грижи за електроразпределителната мрежа в Западна България, сключиха рамково споразумение за сътрудничество в подготовката на кадри за българската енергетика. Подписи под споразумението сложиха ректорът на ТУ Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров и изпълнителният директор на ЕРМ Запад инж. Георги Миков. Споразумението цели да обедини опита на двете организации в подготовката на висококвалифицирани кадри за нуждите на енергийния сектор и в осигуряването на стабилна работна среда, която да допринася за дългосрочното развитие и професионално усъвършенстване на младите специалисти.

ЕРМ Запад развива дългосрочна политика в подкрепа на професионалното образование в България. Целта на компанията е да допринесе за подобряване качеството на професионалната подготовка в сектора и да създаде удовлетворяваща и мотивираща среда, така че младите хора да остават и да се развиват кариерно в България. Част от тази политика е устойчивото партньорство с професионалните гимназии и висшите учебни заведения с електроенергиен профил. ТУ-Габрово е първото висше учебно заведение извън територията на Западна България, с което ЕРМ Запад установява партньорски отношения.