Тържественото откриване на Новата академична 2023/2024 учебна година в Технически колеж – Ловеч

            2Тържественото откриване на Новата академична 2023/2024 учебна година в Технически колеж – Ловеч се проведе на 18 Септември 2023г. В зала „Аула“ се събра целият състав на единственото за града висше учебно заведение, което е в структурата на Техническия университет в Габрово.

            Церемонията започна с внасяне на знамето на колежа и изслушване на химна на Република България и химна на студентите. Отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет и поръси присъстващите със светена вода за здраве и просперитет, като изрази увереност, че младите хора поели по пътя на образованието са взели правилното решение.

            Тържествено слово произнесе директора на Технически колеж- Ловеч, доц. д-р инж. Никола Драганов, в което очерта новите моменти през учебната година, пожела здраве и успех на всички студенти, като напомни, че ключът към успеха е труд и постоянство. Кметът на община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, и областният управител на град Ловеч, господин Виктор Стойчев, поздравиха студентите за успешна учебна година. След официалната част студентите от първи курс имаха среща със своите групови ръководители по отделните специалности - „Компютърни системи и технологии“, „Електротехника“ и „Автомобилна мехатроника“.          

OPNOIR black alumni black Nis black dmoodle black ppp broadcast black